Loek van den Berg Quintet | Wayfarer – Zondag 7 april 2024

Loek van den Berg Quintet | Wayfarer

Prijs beste compositie in Dutch Jazz Competitie’

Zondag 7 april 2024Aanvang: 15.30 uur – Duisenburgh Theatercafé De Hofnar Valkenswaard

Ticket: € 12,50

Speciale ticketprijs bezoekers jonger dan 18 jaar: €5 – alleen op de dag van concert bij de kassa verkrijgbaar.

Tickets reserveer je hier!

Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houd je op het puntje van je stoel met hun vertellende composities, oprechte improvisaties en hun fantastische controle over hun instrument.

Hun muziek is anders, en laat je niet onverschillig! Je kunt dit voelen tijdens hun liveshows, waarin je meegenomen wordt door de passie en het enthousiasme van de band.

In 2019 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien hebben ze gespeeld op Festivals en Podia door heel Nederland, en hebben ze verschillende internationale tours achter de rug (o.a. naar India, Spanje en Malta). In 2022 won Loek, met het stuk ‘Wayfarer’, de prijs voor beste compositie in de Dutch Jazz Competitie en de zomer daarvoor won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition. In 2019 won Loek de Erasmus Jazz Prijs.
Door de jaren heen heeft het Quintet een eigen, herkenbare speelstijl en geluid ontwikkeld, die worden gekarakteriseerd door de melodische composities van Loek. In de band zijn alle leden gelijk: Ieder heeft zijn eigen stijl en sound, die naar voren komt in de composities, aangezien er veel ruimte is voor eigen interpretatie, improvisatie en interactie.

Tijdens dit concert zal de band muziek spelen van hun Debuut-album ‘Wayfarer’: Een beeldend, verhalend album, waarbij de composities je meenemen op de verschillende reizen die ze afgelopen jaren hebben gemaakt. Landschappen en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratie geweest voor dit album.

Recensies:

“Loek is een bedachtzame speler met een ronde, melodische sound die zijn luisteraars mee op reis neemt.”
Bron: NRC, Rubriek “Rijzende Ster Jazz”

“De kracht van dit kwintet ligt in het samenspel…
…De eigenheid zit hem in de verhalende, moderne stukken, die steeds mooi van sfeer zijn en regelmatig weten te raken. ‘Wayfarer’ is een aansprekend debuut.”
Bron: Jazzenzo

Bezetting:

  • Loek van den Berg – Saxofoons
  • Nathan Surquin – Trombone
  • Aseo Friesacher – Piano
  • Cas Jiskoot – Contrabas
  • Willem Romers – Drums