Kunstkeuken AVA Trio – 21 januari 2019

Swing in de Kunstkeuken

AVA Trio

Eigentijdse Westerse jazz

21 januari 2019 – aanvang 19.30 uur – E15 p.p. incl welkomstdrankje

AVA Trio is: 
Giuseppe Doronzo (baritone sax, flutes) uit Italië
Esat Ekincioglu (double bass) uit Turkije
Pino Basile (percussions, cupaphon) uit Italië

Een nieuw verfrissend trio met roots uit heel Europa en een stevig anker in de Groningse Jazz scene. Wie AVA eerder heeft gezien weet dat het een bijzondere jazz-optreden gaat worden.

Als basis nemen ze Westerse jazz, en larderen dat met elementen uit hun oorspronkelijke thuislanden. Daarmee verenigen ze op avant-gardistische en nachtelijke wijze traditionele volksmuziek met hedendaagse muziek. Het levert een haast desolate soundtrack op voor een denkbeeldig land waar de verschillen niet als een nadeel gezien worden, maar veeleer waar de diversiteit omarmd wordt die grenzen doet vervagen. Een wonderschoon universeel geheel.

AVA Trio bij Turkse Ambasade in Geneve (ZW)

Naast muziek ook poëzie. Egbert Buiter draagt werk voor van Frans Hoppenbrouwers. In de acht jaar dat Hoppenbrouwers stadsdichter van Valkenswaard was, schreef hij ruim 90 gedichten over markante plekken in zijn geliefde dorp Valkenswaard. 26 Daarvan zijn vereeuwigd op fraaie tafeltjes, op of vlak bij de plek waar ze over gaan. Samen vormen zij fiets- en wandelroute die je voert langs de mooiste plekjes van onze gemeente. De gedichten worden geflankeerd met schilderijen van Jos Leurs uit Valkenswaard, de vaste illustrator van Hoppenbrouwers.

Egbert Buiter is bijna 40 jaar radiomaker, regionaal en lokaal. Hij is een liefhebber van muziek in alle soorten en maten en altijd op zoek naar nog mooiere muziekjes… Niet alleen om er zelf van te genieten maar vooral ook om dat met anderen (de luisteraar) te delen! Bij Swing in de Kunstkeuken deelt hij met ons Hoppenbrouwers zijn gedichten.

De Kunstkeuken, Markt 23, Valkenswaard
Reserveren: 040 – 2016814 of stuur een mail naar
danny@dekunstkeuken.com