Jos de Brouwer New Orleans Quartet in Theetuin Mevrouw Van Best Valkenswaard

EXTRA CONCERT Jos de Brouwer New Orleans Quartet
in de Parktuin bij het Theehuis, Molenstraat 210 Valkenswaard
Een muzikale reis van New Orléans swing tot Latin Jazz

zondag 2 september 2018

Met expositie ‘Indigo … de nieuwe wereld’ van Bebul Voortman.

Het Jos de Brouwer New Orleans Quintet werd in 2010 tijdens het Jazz Festival in Davos opgericht. Het klikte muzikaal zodanig tussen de muzikanten dat ze besloten om samen als band verder te gaan. Jos de Brouwer en Rob Adriaansen kennen elkaar al sinds 1983 toen ze samen in een militaire band van de Nederlandse krijgsmacht speelden. Sinds die tijd zijn ze muzikaal onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Dat merk je tijdens de optredens uit hun harmonieuze interactie. Klassieke New Orleans jazz is de basis van het kwintet met af en toe uitstapjes naar andere muziekstijlen. Zo nu en dan zingen ze samen. Het belangrijkste element van hun muziek is hun plezier in het samenspel.

Een samenspel ook met de Stichting tot behoud van het theehuis en de parktuin van Mevrouw Van Best en Yes Jazz. De Parktuin, dit keer de plaats van samenkomst.

Het theehuis,vanaf 1880 een favoriete plek voor de familie Van Best, sigarenfabrikanten in Valkenswaard, werd gebouwd voor de eerste vrouw van Antoon van Best. Na de oorlog was het theehuis een geliefde plek voor Mevrouw Etty van Best – Wiegersma. Ze leefde van 1890 tot 1982. In 1919 trouwde zij met een zoon uit de familie, de welbekende Frans van Best. In het theehuis heeft rond 1950 een gezin mogen wonen en er zijn drie kinderen geboren. Het kent een rijke geschiedenis.

Er worden exposities, tuinconcerten, kleinschalige theatervoorstellingen, poëzie- en andere culturele activiteiten georganiseerd. Nieuwsgierig naar Theehuis en parktuin?

Maandelijks van april tot en met september is er open tuin en voor publiek geopend tijdens het eerste volle weekend van de maand. Maar ook op afspraak voor privébezoek. Op 2 september zijn de gasten van Yes Jazz van harte welkom.

Bezetting:
Jos de Brouwer – saxen
Rob Adriaansen – trombone
Rino van Hooijdonk – gitaar
Brian Turnock – contrabas

Dit Extra concert valt buiten de reguliere concertagenda Van Yes Jazz.