Jetse de Jong & The Spirit of New Orleans – 24 april 2022

Jetse de Jong & The Spirit of New Orleans

‘Muzikale reis naar New Orleans’

24 april 2022

De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 11.00 uur
Entree €10,50 p.p.

Men zegt dat pianist Jetse de Jong op jonge leeftijd in een grote pot met New Orleans gumbo viel. Na eruit geklommen te zijn, is hij niet meer gestopt met piano spelen. In werkelijkheid besloot hij pianist te worden na het horen van Fats Domino.

In zijn optreden gaat Jetse het gevecht aan met minimal neoclassical piano music, sunday morning wake up songs en aanverwante stijlen. Gewapend met dampende second-line grooves en rokende blueslicks bezweert hij het klavier. Zijn levenslange obsessie voor blues, jazz en gospel muziek uit het zuiden van de Verenigde Staten komt naar voren in zowel zijn eigen werk als odes aan Dr. John, Ray Charles en Billy Preston.

Op 24 april zal hij het podium van Theater de Hofnar niet alleen betreden. Jetse wordt vergezeld door twee doorgewinterde sessiemuzikanten, bassist Thomas Pol (o.a. Benjamin Herman, Pynarello, Jason Marsalis) en drummer Salle de Jonge (o.a. Sabrina Starke, Shirma Rouse, Mathilde Santing).

Na het doorlopen van de jong-talent opleidingen van de conservatoria van Arnhem en Amsterdam studeerde hij in 2019 af in de bachelor Jazz Piano aan het conservatorium van Amsterdam. Zowel tijdens als na zijn studie toerde hij met verschillende projecten in Europa, Estland, Finland en Nieuw-Zeeland. Als veelgevraagd sessiemuzikant nam hij albums op en trad op met artiesten als Sven Ratzke, Michelle David, Eric Vloeimans, Laura Fygi en Kris Berry.

Klik hier voor een voorproefje.