Jean van Lint Trio – 27 september 2020

Jean van Lint Trio – 27 september 2020
‘Chet Baker Tribute’

Theaterzaal De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 11.00 uur – Entree €10,50

Reserveren (online) is in cornona-tijd verplicht.

Een eerbetoon aan de legendarische Amerikaanse jazztrompettist – zanger die een grote invloed had op de jazz van de jaren 50 en 60. De melodische, lyrische en toch swingende muziek van Chet Baker wordt opnieuw tot leven gebracht door drie Belgische topmusici:

Jan Mues: trompet/vocals
Sinds vele jaren staat trompettist Jan Muës in de Belgische jazzscene bekend om zijn melodieuze improvisatiestijl. Alle mogelijke sferen en emoties weet hij op zijn instrument te vertolken.

Hij richtte zijn eigen kwartet en septet op en speelde op nationale en internationale festivals en podia: Middelheim, Milaan, Madrid, Cambridge, Berlijn, de Gentse feesten, Amsterdam, de World Expo in Sevilla. Hij was tevens muzikale gast op radio en TV met o.a. Tribute to Chet Baker op KLARA.
Hij was ook jaren de eerste solist in het orkest en de combo van François Glorieux en hij speelde in het BRT Jazzorkest. Als solist speelde hij met het Vlaams Radio Orkest o.l.v. François Glorieux.

Jean Van Lint: bass/vocals
Scat-cat met warme crooner stem kreeg de swingfeel vanaf de wieg mee van zijn muzikale ouders. Zowel als bassist met uitgesproken timing en als zanger is hij een gevestigde waarde in de Belgische jazzwereld.

Actief als frontman van de Swing Dealers. Hij speelde onder andere samen met Dave Pike, Leroy Jones, Phil Abraham, Charles Loos, Dany Doriz, Mark Murphy, Bruce Adams, Ivan Paduart, Roni Ben-Hur.

Dirk Van der Linden: piano (& gitaar)
Dirk, afkomstig uit Antwerpen, komt voor het eerst in contact met jazz op twaalf jarige leeftijd en is ondertussen gegroeid tot een multi-instrumentalist van het hoogste niveau. Hij speelt gitaar, Hammondorgel, piano en is naast muzikant, componist en leraar ook Sales Manager for Europe voor Hammond Suzuki.

Zijn talent bracht hem naar de vier uithoeken van de wereld. Hij werkte samen met o.a. Clark Terry, Toots Thielemans, Deborah Brown, Red Holloway, Dan Barrett, Howard Alden, e. a..

Gezellig clubopstelling in De Hofnar met Borrel & Hapjesplateau Yes Jazz

Bestel een Borrel & Hapjesplateau bij je kaartjes en geniet tijdens de voorstelling van een heerlijke fles huiswijn geserveerd met twee glazen en een plateau borrelhapjes.
Prijs: €20 – plateau is geschikt voor 2 personen.

COVID 19-protocol De Hofnar:
• In de theaterzaal heeft De Hofnar een gezellige en veilige stoelindeling met   zitjes van elk twee stoelen gemaakt. Je komt dus per twee personen te zitten – mits afkomstig uit hetzelfde huishouden.
• Bestel je meer dan twee kaarten, dan wordt een zitje per twee personen aan je toegewezen. Je kunt maximaal vier kaarten bestellen.