Swing in de Kunstkeuken – De Helaasheid

Swing in de Kunstkeuken

De Helaasheid – uit Valkenswaard – intens & hartverscheurend

donderdag 18 januari 2018 – aanvang 19.30 uur

Entree €15 per persoon (inclusief welkomstdrankje)

Kaarten reserveren bij de Kunstkeuken: info@dekunstkeuken.com of
06-304 78 167 (Danny Lange)

Kunstkeuken, Markt 23 Valkenswaard

Het mismoedige blazers-ensemble De Helaasheid telt vier blazers, een pianist en een zanger. Dat levert een bijzonder geluid op. Zeker als ze, zoals de mannen van De Helaasheid, hebben gekozen voor gloedvolle en stemmige liedjes van niet de meest uitbundige artiesten. Had de VPRO ooit een programma dat de Dode Dichters Almanak heette, zo kun je De Helaasheid met een gerust hart de Dode Zangers Almanak noemen. Want vrijwel het hele repertoire bestaat uit liedjes van artiesten die het loodje hebben gelegd, of er niet al te best aan toe zijn. Nummers van o.a. Leonard Cohen, Lou Reed, Nick Cave, John Lennon, Kurt Weil, David Bowie Curtis Mayfield, Jacques Brel, Screamin’ Jay Hawkins en Edith Piaf. Liedjes van Liefde, Weemoed en Wanhoop, zeggen ze zelf. Je wordt ondergedompeld in een ongeëvenaarde portie passie en muzikale Weltschmerz. Maar het is niet allemaal treurnis wat de pot schaft, de liedjes worden geserveerd met een gezonde dosis humor en er mag, zij het op eigen risico, geswingd worden. Kortom, leuk wordt het niet, intens en hartverscheurend zeker.

De Helaasheid bestaat uit: Wil van Leeuwen trompet, Jef van Winkel sax, Luc van Deuren trombone, Jan Dijkstra bas, Sjaak Swinkels piano en Theo Lexmond zang.

Naast Muziek en Kunst ook Poezie. Jacques van Gerwen draagt een en ander voor uit zijn dichtbundel ‘ ’t Keind in mij. ‘ ’t Keind in Mij’ is ook een theatershow, die Jacques in De Hofnar heeft gegeven. Jacques neemt je mee terug naar de tijd van toen. Zijn bundel is verkrijgbaar bij boekhandel Priem in Valkenswaard.

Programma:
19.30h  Ontvangst met Prosecco
20.00h  Eerste set: Muziek – Kijk op Kunst – Poëzie uit eigen werk
20.45h  Pauze
21.15h  Tweede set: Muziek – Kijk op Kunst – Poëzie uit eigen werk
22.00h  Gezellig na-borrelen

Gezien de intimiteit van de locatie zijn er slechts 60 plaatsen beschikbaar.