Jazz Basisscholen 2014

Jazz Basisscholen 2014

Het eerste Jazzproject voor de basisscholen mag een groot succes genoemd worden, gelet op de reacties van de leerlingen, docenten, cultuurcoaches, genodigden en bandleden.

Enkele quotes over dit project waren:

“Jazzproject zeer geslaagd” Kempener Koerier

“De eindpresentatie van 4 juni jl., wat een ware happening was voor zowel de leerlingen als muzikanten en aanwezigen”  ondersteunend directeur van SKOzoK van de regio Valkenswaard

Bij aanvang van de lessen moesten docenten soms even wennen aan het digitale lesmateriaal, maar daarna was het heel gemakkelijk werken voor ze. Ook het feit dat er vanuit het Centrum voor Muziek en Dans concrete ondersteuning aan docenten werd geboden, maakte dat het geven van muziekonderwijs eenvoudiger te realiseren was.

Afgelopen editie draaide het om de “ banjo en gitaar als de gevoelige snaar in de jazz”.

De einduitvoering van het jazzproject vond plaats op 4 juni 2014 in de grote zaal van Cultuurcentrum De Hofnar. Tijdens die één uur durende presentatie worden alle liederen en dansen uitgevoerd die de leerlingen in de klas hebben ingestudeerd. Zij worden daarbij begeleid door een live jazzband!
Binnen de kortste keren zongen de leerlingen uit volle borst de liedjes mee die ze hadden ingestudeerd. De afsluiting van de eindpresentatie werd gedaan door gezamenlijk te dansen op het podium. Na wat aarzeling om het podium op te gaan, was er na enkele minuten geen houden meer aan en stonden vele leerlingen samen te swingen dat het een lust en leven was.

Leerlingen konden tijdens de einduitvoering hun posters inleveren en ingestudeerde muziekstukken laten horen. De leerlingen die de mooiste poster gemaakt hadden kregen van de jury , bestaande uit Willem-Jan Schampers en Margriet Hennekens, een oorkonde en mogen de poster gedurende vier weken exposeren in galerie De Kunstkeuken. De leerling die de beste uitvoering van het jazznummer “Oh When The Saints” lied horen kreeg een wisselbokaal welke een jaar lang op de school mag blijven staan en die volgend jaar weer gewonnen kan worden door een andere school die aan dit project meedoet.

De winnaars van 2014 waren:

Mooiste poster:
Judith Mulleman, Soleil Samuels, Opoh Butthasin, Mika van Dommelen

Zij zitten alle vier in groep 7. Openbare basisschool de Belhamel

Beste uitvoering “Oh When The Saints”: Jan van Overveld

Basisschool Schepelweyen

Maar aangezien beelden meer vertellen dan duizend woorden, raad ik u aan de foto’s van dit project eens te bekijken.

Wordt u enthousiast en overweegt u volgend schooljaar mee te doen aan dit unieke project, neem dan even contact op met een van de cultuurcoaches uit Valkenswaard, Els van den Putte en/of Masha Brouwer.