Jazz basisscholen

Algemene informatie Jazz Basisscholen project

In samenwerking met Yes Jazz

Eindpresentatie 2023 – foto: Renske de Leuw

Op 22 maart jl. vond de grote finale plaats van het jazz-project in de basisscholen. Zo’n 200 enthousiaste groepers-7 in de Theaterzaal van de Hofnar hoorden dat jazz-muziek alles in zich heeft om een groots muziekfeestje te vieren. Leerlingen zongen volop mee en daar waar de swing voelbaar werd gingen de voetjes van de vloer.

Jaarlijks organiseren het CMD, de Cultuurcoaches Valkenswaard en Stichting Jazz-educatie Valkenswaard e.o. een maand waarin de jazz centraal staat. Docenten gaan naar de scholen toe en vertellen over het ontstaan en de ontwikkeling van de jazz. Natuurlijk wordt er in de klas volop jazz gezongen en gespeeld. De afsluiting vindt traditiegetrouw plaats in De Hofnar. De docenten die eerst de klassen bezochten laten nu zien dat ze ook als jazz-musici begrijpen waar het over gaat. De muziek swingt de pan uit tijdens het wassen van ‘Mijn tante d’r blouse’, maar is soms, in een ballad als ‘George on my mind’, fluisterzacht.

Het jazzproject voor basisscholen is een project dat ongeveer vier weken loopt en wordt aangeboden aan alle groepen 7 (en soms groepen 8 in geval van combinatieklassen) van de basisscholen in Valkenswaard.

Dick Hermsen

27 maart 2023

Opnames Eindafsluiting 22 maart 2023