Idema/Serierse Quartet – 7 april 2024

Idema/Serierse Quartet – 7 april 2024

‘Puurheid en nieuwsgierigheid zorgen voor een unieke blend’

Idema/Serierse Quartet15.30 uur – Duisenburgh Theatercafé De Hofnar Valkenswaard

Ticket: € 12,50

Speciale ticketprijs bezoekers jonger dan 18 jaar: €5 – alleen op de dag van concert bij de kassa verkrijgbaar.

In het Idema/Serierse Quartet zoeken Gijs Idema en Anna Serierse nieuwe manieren om zang en gitaar samen te laten vloeien. Bekeken vanuit een meer klank focus streven ze naar een unieke blend tussen hun twee instrumenten, ondersteund door de solide basis van Cas Jiskoot op contrabas en Tim Hennekes op drums.

In 2019 wonnen Idema en Serierse The Records, waardoor ze hun debuut album MOTUS (2020) konden opnemen en uitbrengen. Dit album werd genomineerd voor een Edison Award.

Kort na de release van het debuutalbum trokken Gijs en Anna zich terug om aan nieuw materiaal te werken. Cloud Studies bevat een nieuwe set muziek die volledig samen is gecomponeerd. Kristalheldere woordloze melodieën worden ondersteund door harmonische ontdekkingstochten, en een kalm maar krachtig fundament van de ritme sectie.

“Er bestaan minstens twee hardnekkige vooroordelen ten opzichte van jonge jazzmusici. Een: ze zijn geïntimideerd door de traditie. Twee: ze durven niet buiten de lijntjes te kleuren. Niets van dat alles gaat op voor het kwartet van zangeres Anna Serierse en gitarist Gijs Idema. Hun puurheid en nieuwsgierigheid zijn meer dan aanstekelijk en ze schrijven stukken die fijn grillig en onvoorspelbaar zijn en gekruid met een vleug humor en poëzie” – Trouw

Wil je Idema/Serierse Quartet horen klik hier.