Tuinconcert Qless – 6 september 2020

Tuinconcert Qless – 6 september 2020

 

Gelukkig mag het weer: ruim 60 belangstellende jazzliefhebbers die in een fraaie tuin met een lekker drankje genieten van heerlijke muziek. Natuurlijk dit alles volledig Corona-proof. Het kon weer op zondag 6 september in de prachtige en sfeervolle Parktuin van Mevrouw van Best in Valkenswaard.

Op het podium stond Qless, geen onbekende voor Yes Jazz. De formatie opende het vorige seizoen. Maar op de ochtend van het concert in september 2019 belde de mondharmonicaspeler, Wim Dijkgraaf, dat hij door de rug was gegaan en niet verplaatsbaar was. Het concert ging echter niet verloren. Marc van Rooij op contrabas en Tim Langedijk op gitaar verzorgden samen twee keer drie kwartier prachtige ingetogen muziek.

Het volledige trio meldde zich dit keer op dit bijzondere tuinpodium. Een betere opening van het Yes Jazz seizoen is nauwelijks denkbaar. Mondharmonicaspeler Wim Dijkgraaf klinkt kwaliteitsvol als Toots Tielemans. Hij speelt soepel en met een prachtige, warme toon. Gitarist Tim Langedijk begeleidt functioneel maar tegelijkertijd ook heel muzikaal. Zijn gitaarsound is helder, zijn timing is subliem en zijn toonkeuze in zowel zijn akkoorden als in zijn solo’s, is heel smaakvol. Marc van Rooij zorgt voor het perfecte fundament. Ook hij vult zijn solo’s goed in: lenig en kleurrijk.

Zowel eigen werk als bestaande jazz-standards krijgen bij dit concert een eigen jasje. Het bijzondere blijft vooral zitten in de samenstelling van dit trio. Mondharmonica, gitaar en contrabas in samenspel geeft een geheel eigen dynamiek: altijd ingetogen en steeds verfijnd. Het levert een unieke samenklank.

Wederom een Yes Jazz-middag om in te lijsten.

Dick Hermsen

6 september 2020

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *