The Deli Cat – 22 september 2019

The Deli Cat – 22 september 2019

Vocale perfectie. Dat is een mooie samenvatting van wat Deli Cat laat horen. Spatzuiver en heel goed getimed allemaal. Prachtig in balans.

Op zondag 22 september jl. speelde Deli Cat voor Yes Jazz in het theatercafé van De Hofnar in Valkenswaard. De leden van het vocale kwartet kennen elkaar van het Amsterdams Conservatorium. Van daar uit zijn ze dit muzikale avontuur gestart. Dat avontuur bleek succesvol genoeg om de samenwerking voort te zetten. De begeleiding wordt sfeervol ondersteund door gitaar en contrabas. De relatief luchtige begeleiding zorgt voor een prettige lichtheid in de muziek.

De klank van het kwartet laat zich gemakkelijk vergelijken met de Pied Pipers, een vocaal kwartet uit Chicago dat vooral begin jaren ’40 heel populair was. Alleen waren de Pied Pipers met drie mannen en één vrouw. Bij Deli Cat is het gelijk verdeeld: twee mannen en twee vrouwen. Maar beide vocale kwartetten doen niet voor elkaar onder in kwaliteit: harmonieën zijn echt ‘close’. Beide kwartetten produceren mooi gearrangeerde pareltjes met veel gevoel voor verfijning in de zangpartijen.

Dick Hermsen
28 september 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *