Review Tuinconcert Josien & Friends

Review Tuinconcert Josien & Friends – 3 september 2023

 

Volgens traditie start het Yes Jazz-seizoen op de eerste zondag van september in de Parktuin ‘Theehuis Mevrouw Van Best’ in Valkenswaard. Een prachtige locatie waar de jazz extra goed tot haar recht lijkt te komen. Toeval of niet, ook lijkt het in het eerste weekend van september altijd mooi weer te zijn. Zo ook bij deze editie.

Josien van Och is voor het Yes Jazz-podium geen onbekende. Sinds 2003 staat ze met enige regelmaat op het Yes Jazz-podium. Elke keer weer is het een groot genoegen om dit talent van eigen bodem te mogen zien en horen. Ze speelt op vele podia in zowel Nederland als ver buiten de grenzen. Des te eervoller is het om haar op het thuispodium te mogen begroeten.

Josien zingt met  groot gemak. Ze heeft een mooi en jazzy stemgeluid. Haar timing is soepel en muzikaal. Af en toe flitst er een fraaie scatsolo voorbij. Ze wordt daarbij professioneel ondersteund door vier uitstekende muzikanten. Pianist Jaap van der Voet, voor deze gelegenheid een invaller, is de muzikale rots in de branding: stabiel in zijn begeleidende partijen en heel virtuoos in de solo’s. Gitarist Herbie Guldenaar valt op door zijn warme gitaargeluid en zijn altijd rake, vloeiende solospel. Het stevige en uiterst betrouwbare fundament van de band vormen bassiste Moniek van de Wiel en drummer Marcel van Vught. ‘Je zal maar mogen optreden met zulke muzikanten’ zoals Josien van Och het zo mooi verwoordde.

Dick Hermsen

5 september 2023

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *