Review Thom Ritter Quintet – 17 november 2019

Review Thom Ritter Quintet – 17 november 2019

Met het Thom Ritter Quintet hebben we op zondag 17 november weer een sfeervolle muzikale reis mogen meemaken. Er werd bij wat oudere stationnetjes aangelegd, waar we van jazzstandards zoals “Lullaby in Birdland” mochten genieten, maar ook bij modernere stations waar pop-geïnspireerde jazz met onder andere “Practical Arrangement“ van Sting werd geserveerd.

De reis voerde van het swingende Amerika naar het noordelijke Scandinavië met zijn eigenzinnige en vrije jazzgeluid. Het was een gevarieerd programma. Soms speelde de volledige band een swingend nummer, soms speelde Thom alleen op de piano een gevoelig nummer, zoals bijvoorbeeld het openingsnummer “Washing of the Water” van Peter Gabriel.

De andere muzikanten lieten ook van zich horen, zoals Rik van de Made met zijn heerlijk warme saxofoongeluid en het fijnzinnige improvisatiewerk van Sander de Nood op gitaar. Dit alles werd prima en met finesse begeleid door Jorrit Romme op drums en Mattia Matranga op contrabas. Met Mattia werd ook een internationale component toegevoegd aan het orkest bestaande uit jonge muzikanten van het conservatorium van Tilburg. Zij hebben een mooie jazz-toekomst voor zich en we hopen hen dan ook weer snel een keer terug te zien op het podium van Yes Jazz.

Herman Gielen
17 november 2019

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *