Review Sandlake City Jazzband – 21 mei 2023

Review Sandlake City Jazzband – ‘Dixieland Swing’ – 21 mei 2023

Een mooie setting: een overvol theatercafé van De Hofnar, een glinsterend zonnetje dat voorzichtig naar binnen schijnt en op het programma een ‘oude-stijl jazzband’. Dit is het decor van het laatste Yes Jazz-concert van dit seizoen.

De Sandlake City Jazzband heeft als handelsmerk: witte blouses, kleurige bretels en vooral het organiseren van een muzikaal feestje. De band bestaat al 35 jaar. Natuurlijk is de bezetting zo nu en dan gewijzigd. Maar de grote leider, Bert Liebrecht, geeft vanaf de start richting aan dit muzikaal gezelschap.

Oudestijl jazz is vooral vrolijke muziek: meerdere blazers klinken door elkaar of er is één solist waarbij de andere blazers begeleiden. Soleren kunnen de musici heel goed. De ene na de ander improvisatie rolt van het podium. Alles prima ondersteund door een strakke ritmesectie van drums, contrabas en gitaar of banjo. Ze zijn verpakt in mooie jazz-standards zoals Sweet Georgia Brown, All of me en I can’t give you anything but love. Maar volkomen onverwacht komt ook opeens Kortjakje en Bij ons in de Jordaan voorbij.

Het publiek genoot. Een betere afsluiting van het seizoen was nauwelijks denkbaar.

Dick Hermsen


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *