Parktuinconcert Peter Mingaars Quartet – 4 sept. 2022

Parktuinconcert Peter Mingaars Quartet – 4 sept. 2022

 

De Theetuin van Mevrouw Van Best in Valkenswaard, afgelopen zondag: prachtig weer, schitterende omgeving, mooie muziek. Veel mensen komen voor de jazz, maar ook veel mensen bezoeken het concert vanwege de heerlijke sfeer. Allebei mag natuurlijk.

Op deze middag staat het Peter Mingaars Quartet op het programma. De muziek staat inderdaad geheel in het teken van ‘Lazy Sunday Music’: easy jazz-muziek in een prachtige omgeving met heerlijk weer. Twee gitaristen, een contrabassist en een saxofonist staan op het podium. Ze spelen jazz waarbij improvisatie op plaats één komt. Gitarist en voorman Peter Mingaars en gitarist Ben Boogaard wisselen elkaar af in de gitaarsolo’s en de begeleidende partijen. Improvisaties verlopen in vloeiende melodische lijnen, altijd smaakvol. Het principe is eenvoudig, de één soleert, de ander begeleidt. Contrabassist Eric Heijnsdijk zorgt prima voor een passend en functioneel laag fundament. Saxofonist Paul Weiling staat voor de afwisseling in geluid. Ook hij neemt af en toe de improvistie voor zijn rekening. Hij soleert met een mooie toon, een goede timing en met een fraaie en vindingrijke toonkeuze. Vanaf het podium klinken eigen composities en bestaande jazz-standards.

De stukken worden afgewisseld met fragmenten tekst van grote schrijvers die ooit over het fenomeen jazz hebben geschreven. Een goed idee om jazz ook vanuit deze literaire kant te benaderen.

Dick Hermsen

7 september 2022

Cielle (Ben Boogaard)

On the spot ( Peter Mingaars)

In a sentimantal mood (Duke Ellington)

The Monkees (Ben Boogaard)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *