Review Kerstmatinee The Nightcats – ft Jos de Brouwer 17 december ‘23

Review Kerstmatinee The Nightcats – ft Jos de Brouwer 17 december ‘23

Het is zondagmiddag 17 december, een week voor Kerst. In de grote zaal van De Hofnar is het verrassend binnenkomen. De zaal is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Geen lange rijen met stoelen, maar gezellige zitjes met het zicht op het podium. Liefhebbers van bigbandmuziek druppelen langzaam binnen.

De voorzitter heet de bezoekers welkom. Dan kan het muziek-kerstfeest beginnen. The Nightcats uit Eersel is de bigband die deze Yes Jazz-matinee mag opluisteren. Dit is niet zo maar een bigband. Vanaf het eerste moment laten de musici zien en horen waarom dit een veelgevraagde formatie is. De timing van de swing is vlijmscherp, de sound is vol en warm.

De bigband beschikt over een uitstekende dirigent, prima solisten en een humorvolle zangeres met een heel warm en mooi zuiver stemgeluid. Met overtuiging geeft ze vocale inhoud aan de prachtige standards die voorbij komen. Onder andere ‘Shiny stockings’, ‘Somewhere over the rainbow’, ‘Be good’ van Gregory Porter en ‘Too darn hot’ van Cole Porter passeren de revue. Zelfs ‘Formidable’ van Charles Aznavour en een aantal mooie hoogtepunten uit het ijzeren kerstrepertoire ontbreken niet op het repertoire.

Als gastsolist is niemand minder dan saxofonist Jos de Brouwer uitgenodigd. De Brouwer en De Nightcats blijken een goede combinatie. Jos de Brouwer heeft een mooie ronde toon, een soepele manier van spelen en verzorgt spannende solo’s. Hij laat op dit podium wederom zien waarom Valkenswaard trots is op deze sympathieke en getalenteerde muzikant van eigen bodem.

Dick Hermsen
21 december 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *