Review Farmhouse Jazz & Blues Band – 9 februari 2020

 

Review Farmhouse Jazz & Blues Band – 9 februari 2020

Buiten huilt de wind om het huis. En ook nog eens een hele harde wind. Maar binnen is het warm, gezellig en klinkt er vooral mooie en swingende muziek. Voor diegenen die het lef hadden om de storm te trotseren viel er veel te genieten op deze Yes Jazz-middag in De Hofnar.

Vijf mannen en een vrouw (op contrabas) zijn op het podium geklommen om er, muzikaal gezien, een mooie middag van te maken. De band vertolkt muziek in de traditie van de zogenaamde ‘Oude Stijl Jazz’. Deze muziek gaat meestal rond als dixieland.

De Farmhouse Jazz & Blues Band is een fraaie formatie met opzwepende en swingende oude-stijl jazz. Ook de blues wordt niet vergeten. Veel soepele en welluidende solo’s vinden hun weg in rijk geschakeerde begeleidingspartijen. Opvallend is de compactheid waarmee de drie blazers hun begeleidingspartijen invullen: mooi in balans en altijd goed getimed.

Het fundament: drums, contrabas en banjo of gitaar is stevig. Een goede drive en een prettige swing is voortdurend hoorbaar. Deze band was het trotseren van het noodweer meer dan waard.

Dick Hermsen

10 februari 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *