Montis, Goudsmit & Directie – 17 april 2019

Montis, Goudsmit & Directie – 17 april 2019

Af en toe zijn er van die legendarische concerten waarbij je kunt zeggen: ‘…en ik was er bij’. Dit was er zo één. Op zondag 17 februari jl. speelden Frank Montis (Hammondorgel), Anton Goudsmit (Gitaar) en Cyrille Directie (Drums) in het Theatercafé van De Hofnar Valkenswaard. Alle drie hebben ze hun sporen verdiend in het professionele circuit. Goudsmit is bekend van onder andere The New Cool Collective en The Ploctones. Montis speelde lange tijd in Gare du Nord. Directie drumde in meerdere bands en was onlangs nog te zien in De Wereld Draait Door voor een ‘Masterclass’.

Samen vormt dit trio een hechte eenheid. De energie knalt van het podium. Vooral Directie speelt een leidende rol. Hij doet de aankondigingen, zweept het publiek op en ziet zelfs kans om een dansvloer vol te krijgen. Maar als het gaat om de muzikale invulling hebben alle musici een evenredig aandeel. De vette sound van het Hammond en de prachtige solo’s op dit orgel kleuren het geluid van het trio. De gitaarsolo’s zijn virtuoos en krachtig. Het knappe slagwerk is stuwend en zorgt voor een voortdurende stevige beat.

Het is een feest om dit trio te zien en horen spelen. Hopelijk zien we ze over niet al te lange tijd weer terug op het Yes Jazz-podium.

Dick Hermsen

18 februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *