Lou Guldemond & Friends / Frank’s Hot Ten (voorprogramma) – 22 mei 2022

Het laatste Yes Jazz-concert voor dit seizoen alweer. Fijn dat het weer kan en hopelijk blijft dat zo.

Ondanks het mooie weer wist het publiek De Hofnar goed te vinden. Al om half drie zat het goed vol. Traditiegetrouw werd dit laatste seizoensconcert geopend door Frank’s Hot Ten. Dit is, de naam zegt het al, een tienmans/vrouws-formatie. De band is voortgekomen uit een jaarlijks terugkerende workshop, geleid door Valkenswaards muzikaal icoon: Frank Roberscheuten. Frank’s Hot Ten zorgt voor een fris geluid met een voortdurende ‘light-swing’ in de muziek. Elk jaar weer een verrassende en succesvolle opening van de middag.

Voor het hoofdprogramma werd het podium vrijgemaakt voor Lou Guldemond & Friends. Fusion-muziek met een hoofdletter. Guldemond zelf is een uitstekend gitarist. In de begeleiding is hij superstrak. In zijn solo’s laat hij horen dat timing en toonkeuze bij hem in goede handen zijn. Hij is een gitarist van groot formaat. Goede timing en toonkeuze geldt evenzeer voor tenorsaxofonist Tom Beek. Steeds weer genieten als deze solist een stapje naar voren zet.

De ritmesectie zorgde voor een stevig fundament, precies zoals je dat graag hoort bij goede Fusion. Mark Stoop is een super strakke drummer en Boudewijn Lucas een zeer goede bassist. Hier drijft de band goed op. Arjen Mooijer kleurt het geheel harmonisch prachtig in met zijn toetsen maar staat als solist ook zijn mannetje.

Lou Guldemond heeft inmiddels twee uitstekende cd’s op zijn naam. Tijdens het concert waren vooral stukken van deze twee albums hoorbaar. Het geheel stond als een huis. Een betere afsluiting van het seizoen was nauwelijks denkbaar.

Dick Hermsen

25 mei 2022

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *