Kerstspecial Neil van der Drift Groep ft. Chelsea Foreman – 15 dec. 2019

Kerstspecial Neil van der Drift Groep ft. Chelsea Foreman – 15 dec. 2019

Je komt het niet heel vaak tegen: een drummer die zelf componeert. En dat ook nog eens heel knap doet. Op zondag 15 december jl. klom een elf-koppige formatie onder de naam ‘Neil van der Drift Groep’ op het Yes Jazz-Kerstpodium van De Hofnar. Niemand minder dan Chelsea Foreman verzorgde de vocals. Daarnaast nam een vertelster, Daniëlle, ons mee in een humorvol Kerstverhaal. Frodo, hij verschool zich in de coulisse, zorgde voor prachtige, zelfgemaakte, afbeeldingen die tijdens het concert op het achterscherm van het podium te zien waren.

In het verhaal ‘Is’s not all about Rudolph’ wordt de luisteraar meegenomen in de avonturen van een grote groep rendieren. Een hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor Rudolph. Zoals dat hoort bij een Kerstverhaal geldt ook hier gelukkig ‘eind goed, al goed’.

Neil van der Drift heeft gekozen voor een mooi concept. Alle stukken die gespeeld werden zijn speciaal voor deze Kerstvoorstelling geschreven. De verklankte uitbeeldingen van de rendieren waren treffend: stoer, verdrietig, troostend en soms humorvol. Eigenlijk precies zoals de rendieren in dit verhaal zich konden gedragen.

Het zijn prachtige composities, waarbij het tekstuele aandeel aan Chelsea Foreman mag worden toegeschreven. De muziek laat pakkende melodieën en opvallend mooie arrangementen horen. Naast piano, bas en drums bestaat de band uit twee blazers, percussie en een strijkkwartet. Dat zorgt voor een opvallend fraaie kleur in de arrangementen.

Het is de bedoeling om met dit project volgend jaar, rond Kerst, door het land te toeren. Valkenswaard kreeg alvast een voorproefje.

Dick Hermsen

16 december 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *