Jonny Boston (Thaïsa Oliver) Quartet – 27 maart 2022

Jonny Boston (Thaïsa Oliver) Quartet – 27 maart 2022

 

In coronatijd is niets zeker. Ook al lijken afspraken goed te zijn vastgelegd kan COVID toch nog roet in het eten gooien. Dat gebeurde bij het Yes Jazz-concert op zondag 27 maart jl. Maar, het moet gezegd, het pakte uiteindelijk goed uit.

Thaisa Olivia stond geprogrammeerd voor het koffieconcert op deze zonnige zondag. Op zaterdagavond echter kwam de melding dat ze positief was getest op corona en dat ze ziek op bed lag. Een nieuw kwartet werd bij elkaar gebeld. Keurig op tijd meldde de musici zich op zondagmorgen bij De Hofnar: drummer Wim de Vries, bassist Sven Schuster, pianovirtuoos Leo Bouwmeester en zanger, klarinettist en saxofonist Jonny Boston. Ze wisten er muzikaal een heel mooi feestje van te maken.

Zanger en kwartetleider Jonny Boston beschikt over een fluweelzachte stem met een timbre dat vergelijkbaar is met dat van Chet Baker. Veel ‘American Songbook-songs’ passeren de revue, zoals On the sunny site of the street, What a wonderful world en Moon river. Maar ook spannende stukken als Night in Tunisia van Dizzy Gillespie en Caravan van Duke Ellington komen voor het voetlicht. Naast zijn vocale kwaliteiten laat Jonny Boston ook horen dat hij instrumentaal zijn mannetje staat. Zowel op sax als op klarinet rolt de ene na de andere prachtige solo uit zijn instrument. Soleren kunnen alle musici als de beste. Improvisaties klinkend altijd spannend en heel virtuoos.

Ondanks een wat onrustige opmaat werd dit uiteindelijk een van de mooiere Yes Jazz-concerten.

Dick Hermsen

 

 

Een gedachte over “Jonny Boston (Thaïsa Oliver) Quartet – 27 maart 2022”

  1. L.S.,
    Ik weet niet precies wat ik gemist heb, maar de vervanging vond ik fantastisch. ‘k Heb thuis meteen het e.e.a. opgezocht van Jonny Boston en hierbij zit ook nog het nodige… Bedankt en groet van
    Marianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *