Jetse de Jong Trio – 24 april 2022

Jetse de Jong Trio – 24 april 2022

 

Op deze, enigszins winderige, maar verder zonnige zondagochtend stond een muzikale reis naar de bakermat van de Jazz, New Orleans, op het programma van Yes Jazz. Onze muzikale reisleider was vandaag pianist Jetse de Jong, bijgestaan door Thomas Pol op bas en Salle de Jonge op drums. Diverse nummers van de “oudjes” van de Jazz passeerden de revue: Lee Dorsey (“Get out of my life, woman”), Professor Longhair (“Tipitina”), Horace Silver (“Sister Sadie”)  , Huey Piano Smith (“Don’t you just know it”) en Muddy Waters (“Got my mojo working”).

Daarnaast hoorden we ook twee nummers van Randy Newman. Het eerste, “Lonely at the top”, heeft Randy, naar eigen zeggen, nog geprobeerd te slijten aan Frank Sinatra. Hij ving echter bot en heeft het toen aan zijn eigen repertoire toegevoegd. In zijn tweede nummer, het mooie “Louisiana 1927”, wordt de overstroming van 1927 bezongen.

De verrassende uitvoering van “When the Saints Go marching in” en het door Jetse zelf gecomponeerde “Sudden Scenes” maakten onze muzikale reis compleet.

De sfeer was prima, onze oudste bezoeker heeft zelfs nog op de muziek gedanst. De muziek was prima, uitgevoerd door drie goede muzikanten die elkaar goed aanvoelen en aanvullen, zowel in de rustige als de wat wildere stukken. Een reis die we niet snel zullen vergeten en die we nog wel een keer willen maken.

Herman Gielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *