‘How about Rita?’ – 4 maart 2018

‘How about Rita?’ – 4 maart 2018

Vintage vocal jazz

Op zondag 4 maart trad “How about Rita” op in het Theatercafé van de Hofnar, ons vaste jazz podium. Het was een gezellige middag met wederom veel publiek en een vrolijk jazz-kwartet op het podium. Zoals ze het zelf omschreven zijn ze op zoek naar mooie “B-kantjes” uit de jaren vijftig en zestig: jazzy liedjes die wat minder bekend zijn maar die goed in het gehoor liggen. Maar, ook al waren het B-kantjes, hun uitvoering was A-waardig!

Nummers met titels als “Strawberry Moon” en “Mambo Italiano” waren voor de meeste gasten prettige muzikale verassingen. “East of the Sun” was waarschijnlijk het enige nummer dat wat bekender was.

Het plezier waarmee de bandleden speelden was aanstekelijk en de middag werd dan ook snel een gezellige bijeenkomst van jazzliefhebbers. Er werd niet alleen gezongen; het nummer “I love to whistle” werd grotendeels fluitend ten gehore gebracht door zowel de zangeres, Angela van Rijthoven, als door de bassist, Bart Wouters. Dat het vanwege een lachbui van de zangeres niet helemaal lukte tot het eind te fluiten nemen we haar niet kwalijk. Een ander nummer, “I’m forever blowing bubbles”, vroeg ook om een creatieve manier van zingen zoals u kunt raden. De drummer, Matty de Wijs, gaf een prachtige drumsolo in het nummer “Indeed I do”. Dat hij de vaste drummer verving was niet te merken; een echte professional. Ook de pianist Harry Kanters, geen onbekende in Valkenswaard, leefde zich uit in een aantal solo’s. Mooi dat hij van zijn hobby zijn werk heeft kunnen maken.

Over het algemeen waren het vrolijke nummers. Het nummer “Daydream” was een uitzondering en daarmee een rustpunt in het optreden en werd met veel gevoel door Angela uitgevoerd, chapeau.

Al met al een geslaagde middag, eentje om niet snel te vergeten.
—————————————————————————————————-
Herman Gielen
6 maart 2018

Opnames tijdens optreden van ‘How about Rita?’:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *