Falcontown Young Jazz Talents – 26 sept. 2021

 

Falcontown Young Jazz Talents – 26 sept. 2021

Na alle versoepelingen op het coronavlak is het eindelijk, na lange tijd, weer mogelijk om in gezamenlijkheid de cultuur te vieren. Veel belangstellenden komen af op het Falcontown Young Jazz Talents-concert dat plaatsvindt op zondagmiddag 26 september in het Theatercafé van De Hofnar. Falcontown Young Jazz Talents is een concert op initiatief van Yes Jazz waarbij het podium wordt gegeven aan jong aanstormend jazztalent van Valkenswaardse bodem.

De aftrap is voor Puk van Hout. Deze veelzijdige jonge zangeres en toetseniste laat vrijwel alleen eigen werk horen. Zij zingt frisse songs over het leven met vaak een sociaal-maatschappelijk kantje. De zangeres beschikt over een lenig en fraai stemgeluid met veel power. Op eigenzinnige wijze met een soms wat onhandige, maar daardoor ook wel weer een charmante manier van presenteren, weet ze het publiek goed  aan zich te binden. De muzikaliteit spat van het podium.

Puk van Hout – John

Puk van Hout – To Be Alone

Puk van Hout – Zoals Voorheen

Puk van Hout – High King

Puk van Hout – A Song For The Sailor

Tijn Driessen laat zich zien van een geheel andere kant. Helemaal ingebouwd door keyboards en computers verzorgt hij een set met instrumentale luistermuziek. In min of meer spontane opwellingen ontstaan prachtige melodieën en spannende sounds. Noemt het Ambiant, Lounge of hoe dan ook. Knappe muziek waarbij het begrip ‘ímprovisatie’ een geheel nieuwe inhoud krijgt.

Het spectaculaire einde is voor Daphne Horsten. Zij treedt op met een kwintet van uitsluitend hele goede musici, voor het grootste deel uit Valkenswaard afkomstig. Ook zij komt met eigen werk. Vooral Engels- en zelfs één keer Nederlandstalig. De nummers klinken stevig, fris en modern. Het heldere stemgeluid van de zangeres staat als een huis.

Van deze jonge talenten gaan we nog veel horen.

Dick Hermsen

28 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *