Christmas Special met Frank Roberscheuten – 23 december 2018

Christmas Special met Frank Roberscheuten

Twee prachtige kroonluchters zorgen voor een sfeervolle verlichting in de theaterzaal van de Hofnar. De slierten van de feestelijke ‘Ameezing’ van de avond er voor wapperen vrolijk tussen de lichtjes door. Het ‘Ameezing gehalte’ werd overigens ook bij dit concert nog een keer ruimschoots bereikt in de toegift met de overbekende evergreen: I’m dreaming of a white Christmas. De zaal is goed gevuld: ruim 200 mensen vinden hun plaats in de zaal of op het balkon.

Niemand minder dan Frank Roberscheuten is bereid gevonden dit Yes Jazz Kerstconcert inhoud te geven. Hij heeft, voor deze ‘Christmas Special’, de meest vooraanstaande musici meegenomen: Chris Hopkins op piano, Rolf Marx op gitaar, Henning Gailing op contrabas en Shaunette Hildabrand als vocaliste. In de band zijn er zo vier nationaliteiten vertegenwoordigd. Het concert is een mix van swingende jazz en sfeervolle kerstmuziek. Zo klinken Honey Suckle Rose en How high the moon probleemloos naast Gloria in excelsius Deo en Jingle bells. Zelfs een prachtig, bijna klassiek, uitgevoerde Greensleeves op gitaar ontbreekt niet op het programma.

Opvallend fraai zijn de solo’s van het vijftal. Improvisaties zijn vaak virtuoos, goed getimed en vooral heel inventief in de toonkeuze. Het is een plezier om deze ras-musici op het podium te horen en te zien schitteren. Valkenswaard mag trots zijn op een muzikant als Frank Roberscheuten, die gelukkig  toch altijd nog wel een beetje tot cultuurgoed van eigen bodem gerekend mag worden.

Dick Hermsen – 23 december 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *