Bruce Brodnall Concept – 14 april 2019

Bruce Brodnall Concept – 14 april 2019

Caribbean sounds in Valkenswaard

 

Bruce Brodnall is geen onbekende voor het Yes Jazz-podium. Met een hele forse formatie speelde hij ook al, zo’n tien jaar geleden, op het Yes Jazz-podium in De Hofnar. Toen ging het dak er af. De verwachtingen waren dus hoog gespannen.

Bruce is een muzikale alleskunner: hij speelt gitaar, percussie, basgitaar en heeft een zoet gevooisde soulstem. Als je als band start met ‘Ain’t no sunshine’ van Bill Withers heb je het publiek al gelijk goed mee. De band van Bruce is eigenlijk een vriendenband, maar wel met hele goede musici. De strakke basis van drums, Dimi, en basgitaar, Bruce, wordt gevuld met prettige funky jazz-licks op gitaar, Kenneth, en vol toetsenwerk, Sharif. De dwarsfluit, Marcel, verzorgt virtuoos en muzikaal de solopartijen. Backgroud-zangeres Sandy vult de vocalen met haar soepele stem mooi op. Laura ondersteunt het geheel op percussie.

De muzikale start van de band verloopt wat rommelig, maar al naar gelang de middag vordert wordt de muziek beter en de band hechter. Covers worden afgewisseld met eigen composities. En, zoals deze formatie betaamd, wordt er afgesloten met een stevige dansset.

Dick Hermsen
18 april 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *