Farmhouse Jazz & Blues Band – 9 februari 2020

 

Farmhouse Jazz & Blues Band

‘Heftige Swing en meeslepende Rhythm & Blues’

9 februari 2020

Theatercafé De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 15.30 uur
Entree €10 p.p.

Haar strakke, stuwende ritmesectie legt een stevige basis onder de typische Barber- en New Orleans jazz. Vurige rock, swing en meeslepende rhythm-and-blues is hen niet vreemd. Evenals fluisterzacht een gevoelige ballad begeleiden hen niet vreemd is. In de rhythm&blues nummers komt de bluesgitaar van saxofonist/gitarist Michiel Pos er dan bij – rauw, vurig, meeslepend.

De blazerssectie, met trompettist Michael Muller als aanvoerder, trombonist Hans van Wermeskerken en klarinettist/saxofonist/gitarist/zanger Michiel Pos zorgt daarbij voor de typische traditionele jazz klankkleur. Met natuurlijk veel ruimte voor de blues en bluesrock. De blues-gitaar en blues-harp van Michiel staan daar garant voor!

In deze bezetting van prima jazzmuzikanten heeft de Farmhouse Jazz & Blues Band zich in korte tijd weten te onderscheiden. De band speelt veel in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Luxemburg.

Samenstelling van de bandMichael Muller: trompet, zang
Michael Muller (1962) begint op 12 jarige leeftijd met trompet spelen. 
Michael heeft gespeeld op jazzfestivals over de hele wereld van Tokio, Jakarta, New York, Atlanta, New Orleans, Helsinki tot aan Koog aan de Zaan. Hij is sinds september 2017 lid van de Farmhouse Jazzband.

Michiel Pos: klarinet, saxen, bluesgitaar, zang
Michiel Pos is multi-instrumentalist. En dat is merkbaar in zijn muzikale carrière: hij heeft in de band van Margriet Eshuis gespeeld. Hij was lid van Solution, waarmee hij onder andere de lp ‘ Cordon Bleu’ opnam. Als lid van de Rob Hoeke band toerde hij langs ontelbare podia over de hele wereld. Michiel trad in 2016 toe tot de Farmhouse Jazzband.

Hans van Wermeskerken: trombone, zang
Hans leerde al op jonge leeftijd trombone spelen. En in tegenstelling tot veel van zijn mede-muzikanten, die voornamelijk geïnspireerd werden door de Dutch Swing College Band uit die tijd, was het juist de Chris Barber Band die zijn grote voorbeeld werd. 
Al vanaf de oprichting van de Farmhouse Jazz & Blues Band in 2014 is Hans betrokken bij de band.

Carla Tavenier-Kok: bas
Is al sinds haar jeugd actief in de muziek. Op een zeker moment komt ze in aanraking met de contrabas en ze wist het meteen: “Dit is het instrument voor mij!” Ze nam les bij Adri Braat, speelde veel op jamsessies en werd één van de oprichters van de Dick’s Dixie Six Band, waar ze 25 jaar lang in binnen- en buitenland speelde. Haar grote voorbeeld is Ray Brown.

Gerard Tavenier: banjo, gitaar
Behoorde al tot de allereerste bezetting van de Farmhouse Jazzband. In 2016 treedt hij toe als vaste banjoïst/gitarist van de band.  Speelt op een prachtige Bacon&Day plectrumbanjo, bouwjaar 1932 en een dito Westone Session II jazzgitaar.

Cees Heegstra
Drumt al vanaf zijn 4e jaar. Autodidact. In 1984 zag hij ‘het licht’ in de persoon van Chris Barber: deze combinatie van jazz èn blues vormde een onuitputtelijke bron van inspiratie voor hem. De weg naar New Orleans werd als vanzelfsprekend ingeslagen. De drums zijn al meer dan 50 jaar van Premier en de bekkens van Sabian.

Founding Father
Jan de Jong: drums
Jan houdt van de stijl en opvatting van Chris Barber en wil met de Farmhouse Jazzband veel nummers op deze wijze ten gehore brengen!