Falktown Young Jazz Talents – 2021

Falktown Young Jazz Talents – datum volgt
‘Jonge jazzmusici veroveren podium’

Theaterzaal De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 15.30 uur – Entree €10,50

Voor de tweede keer geeft Yes Jazz het podium aan jonge aanstormende jazz-talenten, bestaande uit drie sets verzorgd door Neil Foreman, Daphne Horsten en Puk van Hout.

Neil Foreman (24) studeerde in 2019 af aan de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg, waar hij nu werkt als docent en coach. Hij is actief als pianist, toetsenist, zanger, arrangeur en muzikaal leider.

In Valkenswaard heeft hij in mei vorig jaar de voorstelling ‘5 jonge makers’ ontwikkeld, en in het voorjaar van 2021 staat hij met zijn broer Glenn en zus Chelsea in het theater!

Zangeres Daphne Horsten begon haar muzikale opleiding op 16-jarige leeftijd aan de Rockacademie te Tilburg waarnaar ze de omslag maakte naar het conservatorium om jazz te gaan studeren. Het waren dames als Erykah Badu en Nai Palm waarvoor ze haar grote liefde voor de jaren ’70 links liet liggen. De Neo-Soul inspireerde haar pakkende Grooves en elektronische sounds. Door het bestuderen van jazz maken haar melodieën verrassende wendingen en sta je steeds opnieuw verstelt van de unieke muzikale keuzes. Na het succes van haar afstudeer show in de kleine zaal van de 013 ‘is de future-soul’ band klaar voor de volgende stap. Deze vijf koppige band bestaat uit Tijn Driessen, Paul Snoeren, Eliando Hatumena en Roel Driessen. Laat je betoveren door deze lady of Future-Soul!

Puk van Hout (27) is afgestudeerd aan de Academie voor Muziekeducatie met musiceer vak zang. Daarnaast speelt ze saxofoon, basgitaar en piano. Het liefst is Puk altijd bezig met muziek. Puk heeft al van jongs af aan de intrinsieke behoefte gehad om zelf muziek te creëren en zo schrijft ze al jaren haar eigen nummers. Ze laat zich inspireren door o.a. Kate Bush en Tori Amos. Om haar liedjes heen praat ze haar show luchtig aan elkaar.

Gezellig clubopstelling in De Hofnar

Klik hier voor veilig theaterbezoek.