Falcontown Young Jazz Talents – 26 september 2021

Falcontown Young Jazz Talents
‘Jonge jazzmusici veroveren podium’

26 september 2021

De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 15.30 uur – Entree €10,50

Voor de tweede keer geeft Yes Jazz het podium aan jonge aanstormende jazz-talenten, bestaande uit drie sets verzorgd door Daphne Horsten Quartet, Puk van Hout Quartet en Tijn Driessen.

 

Een beginnende ‘future-soul’ band die de grenzen verkent van verschillende muziekstijlen. Beïnvloed door Soul, R&B en jazz word je meegenomen op ontdekkingsreis met de muzikanten. Deze vijf koppige band (Tijn Driessen, Paul Snoeren, Christopher Rijckaert en Roel Driessen) bereidt zich voor op een glansrijke toekomst. Zangeres Daphne Horsten begon haar muzikale opleiding op 16-jarige leeftijd aan de Rockacademie te Tilburg waarnaar ze de omslag maakte naar het conservatorium om jazz te gaan studeren. Het waren dames als Erykah Badu en Nai Palm waarvoor ze haar grote liefde voor de jaren ’70 links liet liggen. De Neo-Soul inspireerde haar pakkende Grooves en elektronische sounds. Door het studeren van jazz maken haar melodieën verrassende wendingen en zal je steeds opnieuw verstelt staan van de unieke muzikale keuzes. Laat je betoveren door deze lady of Future-Soul!

Puk van Hout (27) is afgestudeerd aan de Academie voor Muziekeducatie met musiceervak zang. Daarnaast speelt ze saxofoon, basgitaar en piano. Het liefst is Puk altijd bezig met muziek. Puk heeft al van jongs af aan de intrinsieke behoefte gehad om zelf muziek te creëren en zo schrijft ze al jaren haar eigen nummers. Ze laat zich inspireren door o.a. Kate Bush en Tori Amos. Om haar liedjes heen praat ze haar show luchtig aan elkaar.

Tijn Driessen
Tijn heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het culturele muzikale leven van Valkenswaard.

Hij heeft zijn muziekopleiding afgerond aan de Rock-academie in Tilburg. Tijn is muzikaal van alle markten thuis. Hij maakt als toetsenist onderdeel uit van D’n Doars, een  populaire Valkenswaardse band. Zijn belangrijkste inspiratiebron is Frank Zappa. De bezetting wordt nog bekend gemaakt.

BELANGRIJK
Informatie over Corona-maatregelen Hofnar lees je hier.