Corso & Cult Festival Statie Valkenswaard – 9 sept. ’22

20 jaar Yes Jazz

Corso & Cultuur Festival De Statie Valkenswaard

Sven Hammond – South East Bigband – Bl3nder

zat. 9 sept. ’22 – ’s avonds – gratis

Sven Hammond Bigband onder leiding van Nederlands bekendste organist Sven Figee staat sinds hun oprichting in 2006 bekend om hun swingende mix van rock, soul en blues voorzien van de herkenbare, warme klanken van Sven’s Hammondorgel. Het album The Marmalade Sessions uit 2009 werd genomineerd voor een Edison Jazz Award. In 2021 bracht Sven Hammond hun nieuwste album ‘Sphere’ uit, een ode aan de muziek van de bekende Amerikaanse jazzpianist en componist Thelonious Monk. Vanaf 2021 speelt de band als de Sven Hammond Big Band, een 16-delig orkest, in het tv-programma ‘Matthijs gaat door’.

De Sven Hammons Bigband bezetting tijdens C&C Festival
Sven Figee – bandleider, Hammond, piano
Sven (1975) geeft op zijn hammondorgel de leiding aan de Sven Hammond Big Band. Samen met Joost, Tim en Glenn vormt hij al bijna vijftien jaar Sven Hammond. En in Matthijs Gaat Door krijgen zij een hele rits aan artiesten als versterking. Naast zijn eigen projecten werkte Sven ook met onder meer Anouk en was hij te zien in De Wereld Draait Door en op North Sea Jazz Festival.

Glenn Gaddum – bas
Bassist, componist en producer Glenn studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is onderdeel van Sven Hammond. Daarnaast is hij regelmatig op het podium te zien met grote binnen- en buitenlandse artiesten, zoals bijvoorbeeld Frank McComb, Matt Simons en Anouk.

Joost Kroon – drums
Joost (1981) speelt al vanaf zijn elfde, studeerde met een 10 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en werkte met onder anderen Candy Dulfer, Kane, Benjamin Herman, Hans Teeuwen, Hans Dulfer en Tony Allen. Hij speelt vast bij New Cool Collective en Sven Hammond.

Tim Eijmaal – gitaar
Tim (1975) studeerde aan het Hilversums Conservatorium en sinds 2006 is hij onderdeel van Sven Hammond. Daarnaast heeft hij veel getourd met Matt Simons en werkt hij nauw samen met singer-songwriter Beatrice van der Poel.

Jared Grant – vocals
Jared (1991) is geboren in Curaçao en kwam op zijn vijfde naar Nederland. Hij ging naar de Rock Academie in Tilburg en later naar het conservatorium in Rotterdam. Jared schopte het tot de halve finale van The Voice of Holland en stond op poppodia als 013, Bird, Grounds en Paradiso.

Plus drie blazers

Voorprogramma
South East Bigband – ook te zien en te horen bij Yes Jazz op 18 december a.s. tijdens het Kerstconcert Diner Dansant

Naprogramma
Bl3nder