Corso & Cult Festival Statie Valkenswaard – 10 sept. ’22

20 jaar Yes Jazz

Corso & Cultuur Festival (C&C Festival) De Statie Valkenswaard

South East Bigband 18.30h – Sven Hammond + Blazers 21.00h – Hans Dulfer & Band 23.00h

zat. 10 sept. ’22 – openbaar/gratis

Sven HammondYes Jazz bestaat 20 jaar en dat gaan we op zaterdagavond vieren tijdens het Corso & Cultuur Festival met een swingend programma op de Statie.

Programma op de Statie Valkenswaard

Sven Hammond + Blazers – bekend van Matthijs Gaat Door
21.00-22.15h

Sven Hammond samen met een blazerssectie, onder leiding van Nederlands bekendste organist Sven Figee staat sinds hun oprichting in 2006 bekend om hun swingende mix van rock, soul en blues voorzien van de herkenbare, warme klanken van Sven’s Hammondorgel. Het album The Marmalade Sessions uit 2009 werd genomineerd voor een Edison Jazz Award. In 2021 bracht Sven Hammond hun nieuwste album ‘Sphere’ uit, een ode aan de muziek van de bekende Amerikaanse jazzpianist en componist Thelonious Monk. Vanaf 2021 speelt de band als de Sven Hammond Big Band, een 16-delig orkest, in het tv-programma ‘Matthijs gaat door’.

De Sven Hammond + Blazers bezetting tijdens C&C Festival
Sven Figee – bandleider, Hammond, piano
Sven (1975) geeft op zijn hammondorgel de leiding aan de Sven Hammond Big Band. Samen met Joost, Tim en Glenn vormt hij al bijna vijftien jaar Sven Hammond. En in Matthijs Gaat Door krijgen zij een hele rits aan artiesten als versterking. Naast zijn eigen projecten werkte Sven ook met onder meer Anouk en was hij te zien in De Wereld Draait Door en op North Sea Jazz Festival.

Glenn Gaddum – bas
Bassist, componist en producer Glenn studeerde summa cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam en is onderdeel van Sven Hammond. Daarnaast is hij regelmatig op het podium te zien met grote binnen- en buitenlandse artiesten, zoals bijvoorbeeld Frank McComb, Matt Simons en Anouk.

Joost Kroon – drums
Joost (1981) speelt al vanaf zijn elfde, studeerde met een 10 cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium en werkte met onder anderen Candy Dulfer, Kane, Benjamin Herman, Hans Teeuwen, Hans Dulfer en Tony Allen. Hij speelt vast bij New Cool Collective en Sven Hammond.

Tim Eijmaal – gitaar
Tim (1975) studeerde aan het Hilversums Conservatorium en sinds 2006 is hij onderdeel van Sven Hammond. Daarnaast heeft hij veel getourd met Matt Simons en werkt hij nauw samen met singer-songwriter Beatrice van der Poel.

Jared Grant – vocals
Jared (1991) is geboren in Curaçao en kwam op zijn vijfde naar Nederland. Hij ging naar de Rock Academie in Tilburg en later naar het conservatorium in Rotterdam. Jared schopte het tot de halve finale van The Voice of Holland en stond op poppodia als 013, Bird, Grounds en Paradiso.

!Aangevuld met drie blazers!

Voorprogramma – 18.30 -19.30h
South East Bigband – ook te zien en te horen bij Yes Jazz op 18 december a.s. tijdens het Kerstconcert Diner Dansant

Naprogramma – 23.00-24.00h
Hans Dulfer & Band

Volledig programma zaterdagavond

Tijd Artiest Locatie
18.30 uur South Easth Bigband Buiten op de Statie
20.00 uur De Helaasheid Binnen bij Du Commerce
21.00 uur Yes Jazz met Sven Hammond + Blazers Buiten op de Statie
22.15 uur & 00.15 uur Clemens van de Ven Binnen bij Du Commerce
23.15 uur Hans Dulfer & Band Buiten op de Statie