Bubbles and Boa’s 1 september 2024

Bevrijdingsconcert zondag 1 september 2024

Bubbles and Boa’s

‘Wartime Tunes’

UNIEK

13.30-14.15 uur: Bevrijdingsconcert beiaardier Tommy van Doorn – De Markt Valkenswaard

Aanvang: 15.30 uur – Parktuin Theehuis Mevr. Van Best Molenstraat 210 Valkenswaard

Ticket: € 12,50

Speciale ticketprijs bezoekers jonger dan 18 jaar: €5 – alleen op de dag van concert bij de kassa verkrijgbaar.

Tickets reserveer hier!

Dit collectief van zeer ervaren zangeressen uit Arnhem e.o.vormen samen Bubbles & Boa’s

Sinds vele jaren brengen de ‘Bubbles and Boa’s’ een speciaal ‘Wartime Tunes’ programma voor de periode rondom de Tweede Wereldoorlog.

Vele liedjes uit de jaren rondom de Tweede Wereldoorlog,  o.a. van de Andrews Sisters en Vera Lynn, passeren de revue. Een feest van herkenning en – soms ook – ontroering.

Beiaardier Tommy van Doorn

Tommy bespeelt dit instrument wekelijks tijdens de weekmarkt op donderdagmiddag van 15 tot 16 uur. Er zijn incidenteel extra bespelingen zoals op 1 sept. a.s.. Door de prachtige, vrije ligging aan de Markt en de akoestiek van de gesloten toren komt het instrument goed tot zijn recht.

Tommy is de vaste bespeler van de beiaarden van Valkenswaard (St. Nicolaastoren), Boxtel, Geldrop, Schijndel, Son en Waalre. Tevens is hij hoofdorganist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smitsorgel uit 1842. Hij studeerde hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. In 2018 was hij prijswinnaar op het internationale beiaardconcours NKV 100 in Zwolle en Kampen.

Theetuin, Frans van Best en Beiaardorgel – een drie-eenheid.

Frans van Best besloot ter gelegenheid van zijn 40-jarig huwelijksfeest een beiaard te schenken aan de gemeenschap als blijvende blijk van vreugde en dankbaarheid. De prominent in het centrum gelegen Sint-Nicolaastoren was bij uitstek de locatie hiervoor. Helaas heeft Frans het instrument nooit horen spelen toen hij op 30 juni 1959 overleed. Een opschrift op één van de klokken vermeldt niet alleen het 40-jarig huwelijk van het echtpaar, maar bevat ook een rouwdicht op Van Best.
In 2011/2012 werd de Sint-Nicolaastoren gerestaureerd.