Ben van den Dungen Quartet – 12 februari 2023

Ben van den Dungen Quartet
‘Tribute to John Coltrane’

12 februari 2023Ben van den DungenDe Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 15.30 uur – Entree €10,50 p.p.

Voorprogramma: start om 14.30 uur

Het Ben van den Dungen Quartet brengt een hommage aan de legendarische saxofonist John Coltrane en zijn muziek, een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Voorproefje? Klik hier. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn solo-projecten sloegen in als een bom. De LP’s ‘Blue Trane’ en ‘Giant Steps’ verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers!

In de jaren zestig formeerde ‘Trane’ een nieuw kwartet en sloeg daarmee een nieuwe weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als ‘Impressions’ en ‘A Love Supreme’. Het Ben van den Dungen Quartet brengt in deze wervelende ode een hedendaagse interpretatie van een met recht als ‘classics’ bestempeld repertoire.

Ben van den Dungen
Ben begon zijn concertcarrière al in het begin van de jaren ’80. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen zo’n 6.000 concerten in 70 verschillende landen verzorgd. Ben speelt mee op meer dan 80 cd’s.

Van zijn kwartet kwam in het najaar van 2013 het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen kort daarna en werd live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Nederlandse pers: “Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt”. Ben toerde onder andere met het programma ‘Blue Note’ door de Nederlandse theaters. Al jaren toert hij met zijn groep regelmatig in het buitenland, zoals in Zuid Amerika, Rusland, Indonesië, Korea en Polen. Onlangs kwam er een nieuw album uit genaamd ‘2Sessions’.

Bezetting:

  • Ben van den Dungen – Saxen
  • Miguel Rodriguez – Piano
  • Steve Swanink – Bas
  • Gijs Dijkhuizen – drums

Op Youtube al vast een voorproefje:
Live: https://www.youtube.com/watch?v=TdXn5AttGrQ

Promo

 

Voorprogramma: Klarinetkwartet Fiato

Het ensemble bestaat uit drie klarinetten en een basklarinet: Harmen Klomp, Miranda Dijkstra, Marcel Verbruggen, Reninka de Wilt

Deze vier professionele klarinettisten studeerden af aan het conservatorium. Het is een genot voor het oor om deze kunstenaars bezig te horen op hun instrumenten. Fiato wil met zijn toegankelijk repertoire een zo groot mogelijke groep mensen laten genieten van goed in het gehoor liggende klarinetmuziek.