Josien & Friends Tuinconcert – 3 september 2023

 Josien & Friends

3 september 2023Tuinconcert in Thee- en Parktuin Theehuis Mevrouw Van Best

Molenstraat 210 Valkenswaard – aanvang 15.30 uur – tuin is open vanaf 14.30 uur. Ticket € 12,50

Tickets reserveer je hier!

Josien van Och heeft de muziekwereld uitgebreid verkend in haar zangcarrière. Zij won op zeer jonge leeftijd (16 jaar) in 1968 het Cabaret der Onbekende samen met gitarist Will Theus onder de naam, duo Peggy & Donald en maakte toen al haar 1e singeltje. Vele optredens volgden in Folkclubs en Kleinkunsttheaters, zoals o.a. ook een Theatertour met de bekende Belgische Troubadour Miel Cools.

Josien nam twee keer deel aan de Songfestivals, Internationale Show trofee in Oostende/België en ‘Coupe d’Europe Musicale in Villach Oostenrijk. Ook maakte zij deel uit van de theaterproductie ‘De Bots Rood Show’, van de zeer bekende groep Bots!

Zij zong daarna in diverse orkesten, o.a. in de band ‘Slipper’, in het Jazz orkest van Theo de Vries en in de Jazz formatie ‘Shiny Stockings’. Met deze formatie stond Josien ook op het podium in de begintijd van Yes Jazz.

Daarna volgden vele jaren als leadzangeres bij het ‘Evergreen Swingtet’, waarmee Josien optrad in Jazz clubs en op vele Jazz festivals, o.a. Jazz at the Sea en niet te vergeten Yes Jazz Valkenswaard. Een van de hoogtepunten was het ‘Festival de Music’ in Frankrijk.

Josien komt bij Yes Jazz met een nieuwe samenstelling optreden, met muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de muziekwereld.

Zij brengen een afwisselend herkenbaar swingend repertoire, van Bossa Nova, Blues, Swing aangevuld met mooie Ballads, van Componisten als: Jobim, Charles Trenet, Duke Ellington, Hamilton, Cole Porter en nog vele andere.

Pianist Joep van der Burgt: komt uit een muzikaal nest, zijn vader was een beroeps pianist en Joep leerde al op jonge leeftijd pianospelen en heeft zich door allerlei muziekstijlen heen bewogen totdat  hij de passie voor de Jazz kreeg.

Gitarist Herbie Guldenaar: is een echte virtuoos in de Jazz Scene. Studeerde klassiek gitaar aan het conservatorium, maar ging zich steeds meer in de Jazz muziek verdiepen. In 2017 heeft Herbie met zijn eigen trio nog een prachtig concert gegeven voor Yes Jazz.

Drummer Marcel van Vught: een zeer ervaren professionele drummer, heeft zijn eigen Rhythm Productions en heeft zich o.a. gespecialiseerd in Samba en Djembe workshops. Marcel speelt in diverse Jazz formaties.

Contrabas Moniek van de Wiel: Moniek speelt ook piano maar de contrabas is haar grote passie. Zij speelt contrabas in diverse orkesten en is tevens jamsessie leider bij The Real Book sessies Jazz at The Crow.

Dit alles in de hele mooie parktuin van de familie Staals – een verborgen pareltje in Valkenswaard – waarmee zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting. Van april tot en met september is de tuin opengesteld tijdens het eerste volle weekend van de maand. Er is ook een kitchengarden (een moestuin met eetbare bloemen, kruiden, groenten en fruit) aan toegevoegd waar twee keer per week wordt geoogst voor de twee sterren restaurants De Treeswijkhoeve en Tribeca. En niet te vergeten de dieren, waaronder damherten, schapen, kippen, pauwen, fazanten, duiven en een kwarteltje. En natuurlijk de twee lieve ezels Grabber en Mieke.