Josien & Friends Tuinconcert – 3 september 2023

SOLD OUT

Wil je staan of eigen stoeltje meenemen koop dan zondag je ticket ad kassa.

 Josien & Friends

3 september 2023Tuinconcert in Parktuin Theehuis Mevrouw Van Best

Molenstraat 210 Valkenswaard – aanvang 15.30 uur – tuin is open vanaf 14.30 uur.

Josien van Och heeft de muziekwereld uitgebreid verkend in haar zangcarrière. Zij won op zeer jonge leeftijd (16 jaar) in 1968 het Cabaret der Onbekende samen met gitarist Will Theus onder de naam, duo Peggy & Donald en maakte toen al haar 1e singeltje. Vele optredens volgden in Folkclubs en Kleinkunsttheaters, zoals o.a. ook een Theatertour met de bekende Belgische Troubadour Miel Cools.

Josien nam twee keer deel aan de Songfestivals, Internationale Show trofee in Oostende/België en ‘Coupe d’Europe Musicale in Villach Oostenrijk. Ook maakte zij deel uit van de theaterproductie ‘De Bots Rood Show’, van de zeer bekende groep Bots!

Zij zong daarna in diverse orkesten, o.a. in de band ‘Slipper’, in het Jazz orkest van Theo de Vries en in de Jazz formatie ‘Shiny Stockings’. Met deze formatie stond Josien ook op het podium in de begintijd van Yes Jazz.

Daarna volgden vele jaren als leadzangeres bij het ‘Evergreen Swingtet’, waarmee Josien optrad in Jazz clubs en op vele Jazz festivals, o.a. Jazz at the Sea en niet te vergeten Yes Jazz Valkenswaard. Een van de hoogtepunten was het ‘Festival de Music’ in Frankrijk.

Josien komt bij Yes Jazz met een nieuwe samenstelling optreden, met muzikanten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in de muziekwereld.

Zij brengen een afwisselend herkenbaar swingend repertoire, van Bossa Nova, Blues, Swing aangevuld met mooie Ballads, van Componisten als: Jobim, Charles Trenet, Duke Ellington, Hamilton, Cole Porter en nog vele andere.

Pianist Jaap van de Voet: Joep van der Burgt is helaas verhinderd door een ongeluk. Niemand minder dan Jaap van de Voet neemt hem waar. Jaap heeft de basis voor zijn muzikale carrière gelegd met klassieke pianolessen, waar hij als 9-jarige mee is begonnen. Al snel heeft hij het jazz pad betreden en lessen gevolgd bij uiteenlopende musici als Rob Hoeke, Nedley Elstak, Harry Happel en Karel Boehlee. Later is hij zich ook gaan verdiepen in salsa en latin-jazz muziek, en heeft hij samen met Eduardo Rocha de band ‘Cantamigo’ opgericht, waarmee hij ook voor Yes Jazz heeft opgetreden. Jaap is nog steeds actief in dit genre met de 12-koppige band ‘Latin Cruise’. Daarnaast speelt hij voornamelijk mainstream jazz in diverse bezettingen, waaronder het ‘Triple Treat Trio’, met Oscar Peterson en Monty Alexander als grote voorbeelden.

Gitarist Herbie Guldenaar: is een echte virtuoos in de Jazz Scene. Hij begon met gitaarspelen op negen jarige leeftijd. Hij is als een van de eersten afgestudeerd in 1985 op het Rotterdams Conservatorium voor Jazz gitaar. Meer dan 500 concerten met de musical ‘A night at the Cotton Club’ met o.a Madeline Bell, Ruth Jacott, Denise Jannah, Humphrey Campbell door heel Europa. Tevens dit ook gedaan met de musical ‘The glory of Gospel’. Hij heeft met het Metropool orkest en Rotterdams Philharmonisch orkest o.l.v. Rogier van Otterloo gespeeld. En Bigband artiesten zoals Lee Towers begeleid. In TV show’s Doet ie ’t niet of doet ie ’t niet, Wedden dat, De 5 uur show, Ivo Niehe en Het schaap met de vijf poten. In 1979 alle gitaarpartijen op de LP/CD ‘alles wa me lief is’ van Brabantse liedjeszanger Peter Aarts gespeeld, daarna op diverse Lp’s en Cd’s als sessiemuzikant te horen. Ook bij Yes Jazz heeft hij met zijn Herbie Guldenaar Quartet al eens een concert gegeven.

Drummer Marcel van Vught: een zeer ervaren professionele drummer, heeft zijn eigen Rhythm Productions en heeft zich o.a. gespecialiseerd in Samba en Djembe workshops. Marcel speelt in diverse Jazz formaties.

Contrabas Moniek van de Wiel: Moniek speelt ook piano maar de contrabas is haar grote passie. Zij speelt contrabas in diverse orkesten en is tevens jamsessie leider bij The Real Book sessies Jazz at The Crow.

Dit alles in de hele mooie parktuin van de familie Staals – een verborgen pareltje in Valkenswaard – waarmee zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Tuinenstichting. Van april tot en met september is de tuin opengesteld tijdens het eerste volle weekend van de maand. Er is ook een kitchengarden (een moestuin met eetbare bloemen, kruiden, groenten en fruit) aan toegevoegd waar twee keer per week wordt geoogst voor de twee sterren restaurants De Treeswijkhoeve en Tribeca. En niet te vergeten de dieren, waaronder damherten, schapen, kippen, pauwen, fazanten, duiven en een kwarteltje. En natuurlijk de twee lieve ezels Grabber en Mieke.