Wie en Wat

De concerten van Yes Jazz worden mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Podiumkunsten.Valkenswaard heeft zijn eigen jazz: Yes Jazz. Sinds de oprichting van de stichting Yes Jazz in 2001 staat de Valkenswaardse jazzclub bekend als een plek waar hoogstaande jazz te beluisteren valt.
Aanvankelijk kon Yes Jazz slechts één concert vooruit plannen omdat we niet de financiële middelen hadden meerdere concerten te kunnen garanderen. Nu spreekt het voor zich dat een heel jazzseizoen wordt geprogrammeerd. Dick Hermsen, voormalig directeur van Centrum voor Muziek en Dans in Valkenswaard, is eindverantwoordelijk voor de uiteindelijke keuze van de jazzformaties.

“Goede levende jazz, op een kwaliteits-locatie” is ons motto. Jazz kent vele gezichten. Van mainstream, wereldmuziek, dixieland, blues, fusion tot big band. Yes Jazz is het podium voor internationale groepen, nationale grootheden en aanstormend talent. Kwaliteit en gezelligheid staan daarbij hoog in het vaandel. In de loop der tijd heeft de Stichting Yes Jazz in Valkenswaard verschillende podia gehad . We zijn op woensdagavond gestart in café Absoluut. Daarna werden de optredens verzorgd bij Darius gevolgd door Inspiration Point. Vanaf het seizoen 2007-2008 worden onze concerten gegeven in het theatercafé van het Cultuurcentrum De Hofnar, waar we ons erg thuis voelen. Alles bij elkaar best wel een zwervend bestaan. Maar hoort dat niet een beetje bij de jazz?!

Doordat onze concerten steeds beter bezocht worden zijn we in toenemende mate in staat bekendere namen te programmeren. Onze ambitie is om regionaal een aansprekende jazzclub te worden. Van oktober tot en met april organiseert Yes Jazz iedere maand op zondagmiddag een swingend concert.

In 2016 bestonden we 15 jaar. Dat hebben we gevierd met een geweldig concert met Karsu.

Wij ontmoeten je graag op een van de zondagmiddagen in het  sfeervolle theatercafé van Cultuurcentrum De Hofnar in Valkenswaard. Voor de reguliere concerten bedraagt de entree  € 9,50 per persoon. Met ingang van 1 januari 2019  €10 i.v.m. de belastingverhoging van 6 naar 9%.

Nieuw dit jaar is de Strippenkaart, naast de Passe-partout. Daarmee bespaar je geld!

Passepartout voor 8 concerten – incl. Kerstmatinee:
30% korting + gratis entree concert Peter Beets Trio op 8 nov. – prijs: €52
Strippenkaart – excl. Kerstmatinee & excl. Peter Beets Trio:
Voor 3 concerten20% korting  – prijs: €23,50
Voor 4 concerten 20% korting  – prijs: €31