Take Eight – 14 januari 2018

Take Eight

Jazzy vocal groep met combo

Zondag 14 januari 2018

Theatercafé De Hofnar Valkenswaard – aanvang: 15.30 uur
Entree € 9,50 p.p.

Kaarten reserveren bij de Hofnar? Klik hier.

Take Eight wordt gevormd door, zoals de naam al zegt, acht zangers en zangeressen, begeleid door een combo.
De groep brengt voornamelijk vier- stemmige jazzy songs met veel afwisseling in solo en solisten.
Het combo bestaat uit piano, drums, gitaar en bas. Ruud van Vlerken is de muzikaal leider van de groep.

Take Eight is een doorstart van vocal group “Antwood Affair” die decennia lang onder zijn leiding op vele jazzfestivals zeer succesvolle optredens heeft verzorgd. Haar repertoire en stijl wordt in Take Eight voortgezet.

Het repertoire bestaat o.a. uit fraaie arrangementen van de meest gelouterde vocalgroepen van de wereld: Manhattan Transfer en New York Voices.  How high the moon/ I could wri te abook/ Hotter than that/One note samba komen rechtstreeks uit het jazz repertoire. Net zoals bijvoorbeeld Sugar (in een arrangement van Rare Silk) en Little pony (Pointer Sisters). Maar ook songs van Paul Simon (Still crazy after all these years)  en Stevie Wonder (I wish) worden met een jazzy sausje gebracht. Lekkere swingende up-tempo nummers met opzwepende begeleiding van de band wisselen af met mooie langzame a capella songs. Met dit repertoire is ‘Take Eight’ een unicum in deze regio.

‘We proberen de sound intiem te houden, waardoor de mooie harmonieën er nog beter uitkomen’. Ruud is heel enthousiast over de totale groep. ‘Stuk voor stuk kunnen ze solistisch hun mannetje/vrouwtje staan’. Door de vele solo wisselingen, de afwisseling in stijl en tempo, de kwaliteit, de beleving en plezier van de groep zelf, en zeker ook omdat het combo het geheel met fraai solowerk aanvult, is een optreden voor iedereen die houdt van meerstemmige vocale jazz een genot om mee te maken.

Take Eight’s repertoire bestaat uit songs van o.a. “New York Voices”, “Manhattan Transfer”, “Rare Silk”, bewerkingen van songs van Stevie Wonder, Paul Simon, Antonio Carlos Jobim, Herbie Hancock e.a.

Take Eight bestaat uit:
– Sopraan: Netty Correa en Else van Vlerken
– Alt: Lucie Kuijpers en Cécile Graat
– Tenor: Guido Maas en Victor van der Meer
– Bariton: Ruud Sanders en George Fassaert
– Drums: Paul Miggiels
– Bas: Gé van Gerven
– Gitaar: Dick Onstenk
– Piano:  Ruud van Vlerken