Jetse de Jong & The Spirit of New Orleans – 26 april 2020

Jetse de Jong & The Spirit of New Orleans

‘Muzikale reis naar New Orleans’

26 april 2020

Theatercafé De Hofnar Valkenswaard –  aanvang: 15.30 uur
Entree €10 p.p.

Tickets reserveren bij de Hofnar? Klik hier.

Jetse de Jong & The Spirit of New Orleans zorgt met aanstekelijke swing en Mardi Gras songs voor dat authentieke New Orleans gevoel. Muziek uit het hart, met hommages aan grootheden zoals Louis Armstrong, Harry Connick Jr. en Fats Domino. De jonge band, met een gemiddelde leeftijd rond de 23, lijkt zo uit de French Quarter geplukt te zijn. Ze nemen je mee op een muzikale reis naar de geboorteplaats van de jazz. Na het horen van Blueberry Hill van Fats Domino raakte bandleider Jetse de Jong op jonge leeftijd in de ban van de aanstekelijke muziek uit New Orleans. Vanaf dat moment heeft hij zich bekwaamd in de rijke pianotraditie die deze stad kent. Bij ieder optreden is de invloed van pianisten als Dr. John, James Booker en Professor Longhair duidelijk hoorbaar.

Jetse heeft gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam waar hij zowel in jazz als klassieke muziek geschoold is.

Sarah Zeleznik is hard op weg om de beste gospelzangeres van Slovenie te worden. Na cum laude afgestudeerd te zijn aan het conservatorium van Amsterdam vervolgt zij nu haar masterstudie aan diezelfde school. Samen met pianist Jetse de Jong brengt ze een repertoire blues en gospel repertoire ten gehore waar de vonken van afspatten.

Drummer en componist Aurel Violas geboren op het Franse platteland, studeerde drums in respectievelijk Parijs, Brussel, Philadelphia en Amsterdam. In Amsterdam besloot hij zich te vestigen, omringd door de internationale jazz scene. Samen met de Duitse bassistDaniel Nagel en de Nederlandse pianist Jetse de  Jong brengt hij zowel vurige als ingetogen eigen composities ten gehore. Het trio toerde onlangs in Frankrijk en speelde in de beroemde Sunset/Sunside jazzclub in Parijs.

Passe-partout
Wil je ook passe-partout korting?
Betaal slechts  €50 voor zeven concerten. Voor aanvang van het concert verkrijgbaar aan de kassa van Yes Jazz.